Kjempeløp av Asgeir og Magnus i Hovedløpet!

Postet av Birkenes IL den 7. Aug 2016

Hovedløpet er orienteringsungdommens norgesmesterskap. Årets mesterskap og o-landsleir blir avvikla på Konnerud i skogene vest for Drammen. Denne helga (6. og 7. august) var det mesterskap i sprintorientering og langdistanse. Asgeir Reiersen Jensen og Magnus Mosfjell deltok i 15-årsklassen og de gjorde sine saker riktig så bra.

Sprinten – ikke favoritten

Hovedløpet blei innleda med sprintdistanse på lørdag. Løpet gikk i et boligområde med mange veier og gangstier. Med 17 poster fordelt på 2,2 km gjelder det å være rask med å finne de beste veivalgene, og finner du ikke det kjappeste er det fort å tape verdifulle sekunder.

Asgeir og Magnus unngikk de helt store bommene og ble til slutt nummer 36 og 41 blant 72 startende i klassen.

Nær full klaff i skogen

På søndag stod langdistansen for tur med krevende kupert skogsterreng med mange orienteringstekniske utfordringer. Dette falt bedre i smak hos Birkenesgutta. Dagens løype var 4,2 km lang med 14 krevende poster. Asgeir Reiersen Jensen kom godt i gang og etter sjette post var han helt oppe på 5. plass. Åttende post var en publikumspost ved arenaen og deretter var det videre opp i skogen og ned til et søkk til 9. post. Kan hende skapte speakers kommentarer ved arenaen ekstra spenning og nerver, for til denne posten tapte Asgeir fire minutter i forhold til de beste. Resten av løpet gikk imidlertid knirkefritt og til slutt sikret han seg en kjempesterk åttendeplass i den sterke klassen med 70 gutter. Dette er den beste Birkenesplasseringen på veldig mange år i hovedløpet!

Magnus Mosfjell debutere i Hovedløpet i år, men lot seg ikke skremme av det. Etter litt småtrøbbel til første post tok han seg flott inn igjen og var på 12. plass på 8. post ved arenaen. Han ble nok også litt ivrig til 9. posten og tapte fem minutter på denne posten. I mål kapret han en flott 22. plass, noe som holdt til premie blant femtenåringene.

Nå står kretsmesterskap og sørlandsmesterskap for tur og de blir spennende og følge Birkenesløperne ut over høsten.

Onsdag avlsuttes hovedløpet med kretsstafetter.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.