Sommersprintcup løp 3

Postet av Birkenes Idrettslag den 18. Jul 2024

Ørjan Svaland Aas

Hva skal til for å skape rekorder, her er litt teori om det? 

  1. Kjenn deg selv: Forstå dine styrker og svakheter. 
  2. Tilpass tempoet etter tidsmålet ditt.
  3. Åpne rolig: Start heller litt for rolig enn for raskt.
  4. Energilagrene: Pass på at du har fylt opp energilagrene dine og er i væskebalanse før start.


Hvorfor nevner jeg det tro, jo fordi det er det vi gjør med våre Sommersprintcup løp. Det ble ikke ny rekord, men vi stabiliserte oss på et høyt nivå. Mye takket være de gode løypene til familien Ass, med far Steinar, sønn Ørjan og kone/mor Gunn. Desverre ble Sigurd syk, selv om var klar for et løp. Hvem kan gjøre det bedre enn Steinar, som lager veivalgstrekk allerede til første post, og andre post og noe flere strekk. Her skilte løypene bra, men vi traff ikke helt på stipulert vinnertid, derfor ble det en noe drøy sprint. Veier og bakker som skal forseres flere ganger er noe drøyere enn lettløpt skogsterreng sies det, iflg. noen eksperter på samligsplass.

Vinner i H A/B Lang ble: Ståle Gjelsten, KOK med tiden 18.07. Kasper Hott pustet han tett i nakken med tiden 18.48.

Vinner D A/B lang ble: Elif Kurt IK, Grane Arendal Orietering med tiden 23.50 foran Sandy Hott, KOK med tiden 24.42.

Vinner D A/B Kort ble: Terese Nilsen, IL Imås, med tiden 23.25

Vinner H A/B kort ble: Haldir Colbjørnsen Conrad, Lillehammer OK med tiden 16.54.

Jan Petter LaugenJan Petter LaugenHva så med den aldersusterte listen hvor man får fratrekk for hvert år man er over 35/40 og under 17. Der ble det ikke noen endringer i H AB Lang for Ståles Gjelsten sin tid var suveren, men det var nesten at Kasper Hott nådde opp, det manglet bare 11 små sekunder.

I damer  A/B Lang knep Sandy Hott førsteplassen foran Christine Mikkelsen, med Elif Kurt på trejeplass.

Men hva skjer i herre H/D Kort, jo her ble det en totalt overlegen sier til Jan Petter Laugen, som i en alder av 81 år løp på 23.57 og men en aldersjustering på 10 min og 15 sek suste han opp på første plass. 

For damene i A/B Kort så knep vår egen Gunn Svaland Aas første plassen foran Terese Nilsen.

Sammenlagt etter tre løp så finner dere resultatlisten HER

Neste onsdag er det Svein Roar som står for løyper og tidtaging, hva kan dere vente da? Det får dere se når dere kommer!

Mvh

Svein Roar
Sommersprintcup løp 2

Postet av Birkenes Idrettslag den 11. Jul 2024

Løp 2 er nå historie!

Det er hyggelig å fortelles gode historier om igjen sier mange, de blir bare bedre å bedre med årene. Det samme kan vel sies om våre Sommersprintcup løp, de modnes å utvikles over tid. At det skal være enkelt lett å arrangere og samtidig en god opplevelse for alle må alltid være et mål.

Trass i en litt grå morgen, med bøttevis av regn, så klarnet det opp for starten på årets andre løp. Sigmund Javnes Flaa hadde, etter å mast på siden februar, endelig fått lov til å legge løyper og ta tidtakingen. Det er betryggende å ha slike solide krefter i bakhånd, en stor takk til Sigmund for en flott gjennomføring.

Samsopplevelsen i form at hjemmebakt kake og boller med og uten rosier stos Mette Javnes Flaa og Anne Kari Birkeland for, det kan gjentas!

Denne gangen så ble det ny rekord i antall deltagere, hele 69 statene løpere, noe som er helt fantastisk!

Vinner i H A/B Lang ble: Henrik L'Abée-Lund, Lillehammer OK med tiden 13.47. En ikke ikke helt ukjent "forhenværende " skiskytter med stafett gull fra Nove Mesto i 2013. Men hvem var 4 sek bak, en ny verdensmester ?, Kasper Hott bare 15 (16?) år !!!

Vinner D A/B lang ble igjen: Henni Hattestad Kristensen, Heming Orientering med tiden 18.03, denne gangen tett fulgt av evigunge Kristine Mikkelsen IK Grane Arendal Orientering med 18.22.

Vinner D A/B Kort ble: Ingvild og Emilia Flaa Agerbo, Birkenes IL (de løp sammen), med tiden 20.15

Vinner H A/B kort ble: Simen Nygård, Birkenes IL med tiden 19.24, en kar med fart i beina ( observert av løpsleder i terrenget).

I år lager vi en uhøytidlelig konkurranse, hvor vi gir løpere under 17 og over 35(D)/40(H) et fratrekk på 15 sek. pr. år de er over eller under grensen. Da kan listen bli litt annerledes, og den aldersjusterte resultatlisten ser dere her i Eventor.

Bjørn Stormoen stod for også denne gangen for løypetrykken, på vårt nyreviderte "Birkenesparken" og kartet holdt høy kvalitet.

Neste uke er det familien Aas som skal i Ilden, hvem som gjør hva i den familien er litt uklart, men det er sikkert at løpet er i trygge hender. 

lle som ønsker det kan være med, ser gjerne at det er enda flere fra Birkenes IL som deltar. Dette er trygt og godt på et sprintkart som gjør at det ikke er altfor vanskelig, men mest gøy!

 


Bildene er tatt av Bjørn Stormoen.

Mvh


Svein Roar
Ny klubbrekord i Jukola

Postet av Birkenes Idrettslag den 21. Jun 2024

Våre Jukolaløpere gjorde en strålende innsats og satt i år ny klubbrekord!

Her er en rapport fra lagleder Steinar Aas:

Nok en gang kastet sju ivrige o- løpere fra Birkenes seg ut i verdens største orienteringsstafett – Jukola 

Løpet gikk i år i den lille byen Kauhava vest for Wasa. 1655 lag stilte til start i herreklassen med 7 etapper og 1426 lag i dameklassen med 4 etapper. 

 Det er stor prestisje å vinne, så hele verdenseliten er på plass på sine klubblag. O- gutta fra Birkenes har nok ikke ambisjoner om å kjempe i toppen, men håper hvert år å slå sin egen klubbrekord. Før denne helga var beste plassering en 328 plass. Denne gangen var gjennomsnittsalderen på Birkeneslaget yngre enn noen gang. 

Kristian Birkeland, talentfull 18- åring fra Øvre Ås ble sendt ut som startmann.

1.etappe er en krevende oppgave, i fellesstart med 1750 lag kl. 23 på kvelden, da skal du holde hodet kaldt. Etappen var 14 km målt i luftlinje. Her måtte han finne 24 poster, og dette mestret Kristian veldig bra i nattemørket.

Deretter gikk det slag i slag.

Emil Nygård fortsatte på neste nattetappe. Den var på 15 km. Han løp et kjempeløp, og Birkeneslaget hadde med dette fått en god start

Deretter fulgte Kristian Nyhus. Han ville gjerne revansjere løpet fra i fjor, da han gikk på en storbom på en av postene. I år gjennomførte han et perfekt løp, og nå var laget på 330. plass.

De to neste etappene ble Åsulv Birkeland Stormoen og Espen Birkenes sendt ut. De orienterte stødig gjennom natta i Finland.

Begge er erfarne o-løpere, og det er viktig å ha disse med blant ung-guttene.

Så gjenstod det to etapper. Løpssterke karer, Magnus Mosfjell og Sigurd Svaland skulle ut på disse. 

Stemningen i Birkenesleiren var nervøs, men begge to plukket lag gjennom sine etapper, og etter henholdsvis 13 og 15 km i skogen løp Sigurd laget inn til plass nr 313. Ny rekord, som inspirerte til ny innsats neste år i Jukola – stafetten,

Og det er virkelig moro at orienteringsgruppa i Birkenes IL får fram ungdommer som mestrer en krevende stafett som går gjennom hele natta i de store finske skoger,


Her finner du flere bilder


Fakta om Jukola

Orienteringsstafett i Finland

 

Stafetten har vært arrangert siden siden 1949

1655 deltakere i herreklassen, 7 etapper

1426 deltakere i dameklassen, 4 etapper

Kristiansand orienteringsklubb vant stafetten i 2009 og 2015.

Birkenes har deltatt 6 ganger. Beste 

plassering 313 plass i 2024.
Årsmøte 2023

Postet av Birkenes Idrettslag den 15. Jan 2024

Da er det  klart for et av årets høydepunkt!

O-gruppa inviterer til årsmøte:

Dato: 12.2.24

Tid: 18.00

Sted: Pokalrommet på idrettshuset

Saker som ønskes å tas opp må være styret i hende innen 1.2, send innspillet til: sveinroar.jonsmyr@gmail.com

Det blir enkel bevertning, etter tidligere normal.

Etter årsmøtesakene så tar vi opp noen saker som er relevant for O-gruppa i 2024 og videre prosess. Her kan alle ta opp det de ønsker, men er det større spørsmål så er det fint om jeg kan få to linjer om det på forhånd.

Jeg kan nevne to:

1) Hvordan skal O-gruppa drive kultur-O fra 2025?

2) SG 2025 - leder for start ( IKKE IK Start:-))


Mvh

Svein Roar

På vegne av styret
BIRKENES IL JUBILERER I 2024 – 100 ÅR!

Postet av Birkenes Idrettslag den 15. Des 2023

BIRKENES IL JUBILERER I 2024 –  100 ÅR!

LAGET VIL MARKERE DETTE PÅ FLERE MÅTER:  

·         Felles aktivitetsdag med idrettshow lørdag 8.juni fra kl 12-17. Alle grupper blir med og lager sin aktivitetsstasjon fra kl 12-15. Deretter blir det idrettsshow fra scene.

·         Stor jubileumsmarkering i Birkeneshallen lørdag 16.november fra kl 17.

·         Månedlig utstilling i biblioteket. Se liste over hvilken måned de ulike grupper har ansvar for. Langrennsgruppa er først ut og er i gang!

         Spennende markeringer gjennom hele året i regi av de ulike grupper.

·        

Nærmere info kommer etter hvert, men vi ber alle sette av viktige datoer.

Jubileumskomiteen/Styret