Sterk laginnsats av Birkenesløperne i Hovedløpet i orientering!

Postet av Birkenes IL den 8. Aug 2022

Hovedløpet i orientering som kan regnes som norgesmesterskap for 14-16 åringene blir for tida arrangert i Sandnes.

Birkenes stiller med 4 løpere. Lørdag var det langdistanse i tungt skogsterreng

Sprintorientering i Sandnesgatene ble arrangert søndag.

Tung og vanskelig langdistanse

Langdistansen var lagt til et tøft terreng. Bratte åser, mye stigninger og til dels mye tung og vanskelig løpbar skogbunn var det løperne ble tilbudt. Evnen til å finne det beste veivalget fra post til post og samtidig ha kontroll på kartet ble satt på vanskelig prøver. Emil Nygård hadde en 12. plass fra fjorårets 15-årsklasse å forsvare, i år i 16-årsklassen. Ei løype på 5,5 km med 19 poster ga mange tøffe utfordringer. Emil klarte seg flott gjennom løypa uten de store feilene og fikk til slutt en strålende 11. plass i klassen med over 60 løpere. Kristian Birkeland og Sigmund Javenes Flaa stilte også i 16 årsklassen. Begge kom litt galt av sted mellom noen bratte åser i begynnelsen av løpet og havna noe lenger ned på resultatlista.

I 15-årsklassen skulle Lars Birkenes forsvare klubbens ære. Han kom godt gjennom bratte lier og tette

skoger og etter 4,8 km og 18 poster fikk han en flott 12. plass blant mange løpssterke gutter fra hele

landet.

Emil NygårdEmil Nygård

Kristian Birkeland

Sprintorientering med krav til raske beslutninger

Sprintorientering foregår gjerne i områder med et brokete gatebilde med blindgater og forbudte

områder. Løypa er kort, rundt 3 km, og gjerne med mange poster. Veivalgene kan bli mange og det er

viktig med raske avgjørelser for å unngå tidstap. Farten er høy.

På søndagens sprint var Kristian Birkeland blant Birkenesingene som løste oppgavene best. Han tok

en fin 21 plass blant 16-åringene. Emil Nygård havna på 31. plass mens Sigmund Javenes Flaa ble nr.

50 i samme klasse. Blant 15-åringene ble Lars Birkenes nr 32.