Resultater fra Å i Heiane 2019

Postet av Birkenes IL - Sykkel den 11. Mai 2019

Årets Å i Heiane var det 20ende i rekken, og for en flott jubileumsdag! Strålende sol og like strålende ryttere! 86 stykker stilte til start.

De siste dagene har derimot vært alt annet enn fine, så mye regn natt til i går gjorde løypa ganske sølete enkelte steder, men dette er jo terrengritt, så dette var bare en ekstra utfordring.

Bilde fra starten av rittet.

Vinneren av første NorgesCup maraton 2019 ble Fredrik Haraldseth fra Bærum OCK/Hard Rocx Swix. Selv med noen ekstra "feilmeter" i løypa slo han andremann, Vidar Mehl fra Raufoss & Gjøvik SK/Hard Rocx Swix, med over minuttet.  Vinnertiden ble 2.58.01 i den 68 kilometer lange løypa.
Bak Vidar ble det Lars Granberg fra CK Haugaland/Birk Sport Racing som tok tredjeplassen.

Vinneren av dameklassen ble Sunniva Dring fra Sagene IF Sykkel/Team Milslukern på tiden 3.52.42, i samme løype som mennene. Bak henne tok Andrea Patricia Coucheron fra Bærum OCK andreplassen.

Masterklassen i år var rittets største med sine 41 ryttere. Den første i mål ble Odd Snerthammer fra Kristiansand CK, og tiden ble ganske så god. I samme løype som elite (68km) ble tiden 3.10.17. Bak ham kom Thomas Byberg fra Boknafjell Sykleklubb og Thomas Nærland fra Bryne CK.

I turklassen ble det desverre feilsykling av et par ryttere langt fremme, men det ble til slutt Helge Steinsland fra Blindleia CK som vant på 2.37.23. Bak ham kom brødreparet Roald og Preben Ankersen fra Grimstad Triathlon og NOV BIL.
Blant damene i tur var det Gro Hansen fra Søgne CK som var best. Tiden ble 3.17.52.

Nytt av året var en Explorerklasse hvor rytterne selv kunne velge hvilke deler av sykkelrittet de ønsket å sykle gjennom, og i hvilken rekkefølge. Blant de som våget seg ut her hørtes det ut som om det var gøy.

Takk til alle ryttere, inkludert våre danske gjester Hanne Winther og Henrik Folden Jensen. Håper dere var fornøyde og kommer tilbake neste år. Lykke til videre i sykkelsesongen 2019, og velkommen tilbake neste år.