Birkenesrunden 21. juni

Postet av Birkenes IL - Sykkel den 15. Jun 2020

Birkenesrunden på sykkel blir i år arrangert for 46. gang den 21. juni i Birkenesparken. Det har vært mange avlysninger av sykkelritt i vår, men nå begynner ting å normalisere seg.

Vi har som før en trimpulje, og en turpulje for de som sykler fortere på tid.

Første start er klokken 08.30 og siste startpulje er klokken 10.15, alle med start og mål i Birkenesparken. Løypa er som vanlig fra Parken og fylkesvei 41 til Hynnekleiv, og til venstre ut på fylkesvei 42 til Vegusdal. Her passerer vi Mykland, hvor det er matstasjon for de som har tid til det. Fra Vegusdal er det til venstre mot Stemlona og til venstre på riksvei 406 til Senumstad, og til høyre ut på riksvei 41 med en mil igjen til mål i Parken. Her blir det som vanlig loddtrekning på en sykkel og andre gavepremier, etter hvert som deltakerne er kommet til mål.

Det vil bli servert noe drikke og frukt etter målgang. Påmelding skjer via Eqtiming.no som vi har benyttet de siste årene. Alle vel møt til en hyggelig sykkeltur i de indre bygder.

Det blir ikke matservering etter målgang pga Corona.

Birkenesrunden 2019

Postet av Birkenes IL - Sykkel den 16. Jun 2019

Da var årets Birkenesrunde gjennomført. 160 stykker stilte til start i tur- og trimklassen. Årets vinnere ble Sindre Baas og Ane Iversen. Var noe bløtt i starten men det tørket opp og solen glimtet til etter hvert. Takk for oppmøte og velkommen til neste år.

Birkenesrunden søndag 16. juni

Postet av Birkenes IL - Sykkel den 11. Jun 2019

Birkenesrunden blir arrangert for 45. gang søndag 16. juni, med start og mål i Birkenesparken. Det blir fine forhold og det blir som vi har gjort i mange år. Etter målgang har vi trekning av gavekort og en flott sykkel fra Intersport til alle som er tilstede ved premieutdelingen. Ca 3 timer etter siste startende. Det vanker årspremier til mange, samt vi severer saft og frukt etter målgang. Skisytterene har kiosk i området etter målgang.
Ønsker mange velkommen til Birkeland denne dagen, alle vel møtt!!

Påmeldig: EQtiming

Resultatliste, Kvartetten 2019

Postet av Birkenes IL - Sykkel den 2. Jun 2019

Det ble til slutt 16 lag som stilte til start, inkludert en enslig rytter på det ene laget. Så ikke så godt ut værmessig, men rittet ble gjennomført i veldig godt sykkevær: overskyet og ikke så mye vind.
Løypa var som de siste år - Birkenesrunden "feil" vei.

Vinner av rittet ble mix-laget: GSK/DIL på ny bestetid for dette rittet: 2:07:12!
Imponerende! Laget var også ungt og bestod av 3 ryttere: Even Fløystad, Eirik Danielsen og Sindre Baas.

Best av damene ble Pink Riders fra Arendal CC. Trine Tveite, Tonje Richardsen, Renate Heen og Åse Fyksen.
Tid: 2:45:58.

Bilder: http://birkenes-il-sykkel.idrettenonline.no/gallery/album?uid=1100717706&aid=89015

Resulatliste:

14Pink Riders ACCTrine TveiteRente Heen02:45:58

Tonje RichardsenÅse Fyksen

-Lund CCGeir FredriksenJan Pedersen02:28:30

Geir GregersenAnders Jacobsen(kun 2 til mål)

-SCKHarald Englund

(syklet alene, men delvis med annet lag - 2.14:36)

Velkommen tilbake neste år. Husk også Birkenesrunden 16. juni.

Resultater fra Å i Heiane 2019

Postet av Birkenes IL - Sykkel den 11. Mai 2019

Årets Å i Heiane var det 20ende i rekken, og for en flott jubileumsdag! Strålende sol og like strålende ryttere! 86 stykker stilte til start.

De siste dagene har derimot vært alt annet enn fine, så mye regn natt til i går gjorde løypa ganske sølete enkelte steder, men dette er jo terrengritt, så dette var bare en ekstra utfordring.

Bilde fra starten av rittet.

Vinneren av første NorgesCup maraton 2019 ble Fredrik Haraldseth fra Bærum OCK/Hard Rocx Swix. Selv med noen ekstra "feilmeter" i løypa slo han andremann, Vidar Mehl fra Raufoss & Gjøvik SK/Hard Rocx Swix, med over minuttet.  Vinnertiden ble 2.58.01 i den 68 kilometer lange løypa.
Bak Vidar ble det Lars Granberg fra CK Haugaland/Birk Sport Racing som tok tredjeplassen.

Vinneren av dameklassen ble Sunniva Dring fra Sagene IF Sykkel/Team Milslukern på tiden 3.52.42, i samme løype som mennene. Bak henne tok Andrea Patricia Coucheron fra Bærum OCK andreplassen.

Masterklassen i år var rittets største med sine 41 ryttere. Den første i mål ble Odd Snerthammer fra Kristiansand CK, og tiden ble ganske så god. I samme løype som elite (68km) ble tiden 3.10.17. Bak ham kom Thomas Byberg fra Boknafjell Sykleklubb og Thomas Nærland fra Bryne CK.

I turklassen ble det desverre feilsykling av et par ryttere langt fremme, men det ble til slutt Helge Steinsland fra Blindleia CK som vant på 2.37.23. Bak ham kom brødreparet Roald og Preben Ankersen fra Grimstad Triathlon og NOV BIL.
Blant damene i tur var det Gro Hansen fra Søgne CK som var best. Tiden ble 3.17.52.

Nytt av året var en Explorerklasse hvor rytterne selv kunne velge hvilke deler av sykkelrittet de ønsket å sykle gjennom, og i hvilken rekkefølge. Blant de som våget seg ut her hørtes det ut som om det var gøy.

Takk til alle ryttere, inkludert våre danske gjester Hanne Winther og Henrik Folden Jensen. Håper dere var fornøyde og kommer tilbake neste år. Lykke til videre i sykkelsesongen 2019, og velkommen tilbake neste år.

Resultatliste fra rittet: https://live.eqtiming.com/46656

Levert avIdrettenOnline