Flere seiere til Birkenes i KM!

Postet av Birkenes IL - Orientering den 1. Sep 2021

H13-16 laget tok hjem en flott seier på søndagens KM stafett, men først ble det arrangert KM langdistanse på Granestua.

Her var det var høy lyng, krevende veivalg og tøffe løyper som la grunnlaget for våre flotte resultater.  

I H13-14 gikk Lars Birkenes av med seieren og dermed en velfortjent gullmedalje. I H15-16 ble Emil Nygård nr. 2 og sølv..

Videre så var det flott innsats av Mathias Aamlid Trondsen og Erik Rugsland i i C-åpen 10-16. I tillegg så løpe flere Birkenesinger i andre klasser, og gjorde at vi hadde en flott kontingent med løpere på langdistansen.

På søndag var det en fartsfull stafett på Hoveodden, Tromøya. Både den ypperste eliten - med flere medaljekandidater til de neste helgers NM, mosjonister og ferske nybegynnere, fikk utfordringer når Agders o-løpere endelig kunne møtes til et tilnærmet normalt KM-arrangement. Her stilte Birkenes med 6 lag 

Det var Birkenes 1 i H13-16 som trakk det lengste strået , med Kristian Birkeland, Lars Birkenes og Emil Nygård. Disse var klart foran Grane og KOK, mens det var veldig spennende mellom KOK og Birkenes 2 med Sigmund Javenes Flaa, Mathias Aamlid Trondsen og Erik Rugsland om tredjeplassen. Likt ut på siste runde var de, men med 4 små sekunder måtte vi gi tapt for KOK i kampen om bronsemedaljen.

Her er noen bilder fra Hovedløpet:I H17 - så løp Birkenes sine evigunge løpere inn til en flott 5 plass( på resultatlisten så har laget foran lånt en løper fra en annen krets). Laget besto av Åsulv Birkeland Stormoen, Espen Birkens og Asle Åsmul, som alle gjorde veldig jevne og gode løp.

I H150 så stilte vi med hele tre lag, hvor Birkenes 1 med Steinar Aas, Kristian Nyhus og Trygve Løland ble nummer 5, med Birkenes 2 med Svein Roar Jonsmyr, Per Are Birkeland og Bjørn Stormoen tett bak på 7 plass. Birkenes 3 med Siri Bjorvand, Arvid Falander og Guttorm Nyhus løp jevnt og godt, men en liten postfeil ødela sammenlagtresultatet.


Alt i alt en flott dag på Hove med mange flotte O-løpere fra Birkenes IL og Agder O-krets. Strålende vær og fine omgivelser, skapte en fin ramme rundt arrangementet. Vel blåst både til lørdagens arrangør IK Grane orientering, og til søndagens arrangør kretsstyret/Grane og løypelegger Øyvind Bratland fra Trauma!

Mvh

Svein Roar


0 Kommentar

Mase....jeg????

Postet av Birkenes IL - Orientering den 6. Aug 2021

Historisk bilde 

 

KM-stafett!

Allerede nå så forbereder jeg dere på at årets KM-stafett er nært forestående.

På søndag 29.8 kl.12.00 så går startskuddet på HOVE ODDEN på Tromøya. Lettere og mer lettløpt terreng går det ikke an å få det.


Så her er det bare å se seg selv i speilet, gjør man det så mangler det kun en person til på laget. Hvem kan det være? Kanskje det er deg som vi i Birkenes mangler?

Løypene er litt lengre enn vanlig, men det har med terrenget å gjøre, padde flatt med en liten haug på! Det gjør også at det ikke nødvendigvis blir så vanskelig. Her er innbydelsen:

https://eventor.orientering.no/Documents/Event/29733/1/Innbydelse

Vår målsetting må være å få til så mange lag som mulig:

H 13 -16 2 lag med våre supergutter som er på hovedløpet å lader opp, eller må vi ha inn en reserve?

H 17- med ungdommene Åsulv, Espen, Espen, Steinar, Kristian N eller Asle( Hm...... det ble litt mange) 

D 135 med evigunge Siri Bjorvand (som gjerne stiller i H klassen også) og Gunn, Anne-Kari, Mette....... 

H 150 hvor ungdommene Trygve, Bjørn, Svein Roar, Steinar Å, Guttorm allerede begynner å forbedrede seg. Øyvind Andersen har allerede meldt forfall p.g.a noe fisking(?) med gutta!

Legg også merke til "lagkonkurransen" som er to eller flere under 12 år som løper sammen.

Vi har plass til flere og ønsker å lage så mange lag som mulig. Spesielt hadde det vært hyggelig å se noen (nye)ansikter igjen i disse korona tider.

Har jeg glemt noen navn, Dag Ivar, Paul, Johnny, Arvid, Monica, Per Are, Siri, Håvard, Mari, og ikke fortvil over at du ikke nevnt. 

Ta kontakt med meg hvis du har lyst, så setter vi opp lag!

sveinroar.jonsmyr@gmail.com

Mvh

Svein Roar0 Kommentar

Dugnad for Statens kartverk

Postet av Birkenes IL - Orientering den 30. Jul 2021

Vil du være med på dette?

Vi har på plass en god del personer allerede, men hvis du ikke er spurt, så fortvil ikke. Du har nå muligheten til å være med på noe som sikkert blir utrolig morsomt.

Ta kontakt med undertegnede på sveinroar.jonsmyr@gmail.com hvis du er interessert.

Styret m/flere skal ha en befaring og innføring med Åsulv B. Stormoen på kommende torsdag 5.8. Vi tar sikte på interne gjennomganger og opplæring etter den gjennomgangen


Ordet dugnad - betyr sjelden noe særlig morsomt ! 

Denne gangen så er vi så heldige at vi er valgt av Statens Kartverk til å delta i oppryddingsprosjektet "Rydding av trigonometriske punkt" i Birkenes kommune. 

Det er i alt 153 punkter som skal besøkes, noe som tilsvarer punktene som er avbildet.

Her er et lite utdrag av retningslinjene for ryddingen:

Hva skal ryddes?


Barduner (stålstrenger) 

I de tilfellene der stålstrengene skal ryddes vil de ligge henslengt i området rundt signalet. Om de henger løst er det også nødvendig å rydde bort

Trevirke 

Trevirke skal samles sammen og legges i en haug bort fra sti. Om man har med sag kan det være et poeng å kutte signalet i mindre deler. 

Nagler (spiker) 

Spiker som er brukt i signalene ligger i mange tilfeller spredd i området rundt signalet. Vi ønsker at det plukkes så mange spiker som mulig, og at disse tas med fra lokasjonen. Det er også nødvendig å fjerne spiker fra treverket om mulig. 

Festebolter

Dette er bolter med et flattjern øverst, ofte støpt i fjell. Disse flattjerna stikker ofte mer enn 10 cm opp fra bakken, og kan være sjenerende. Det vil ikke være mulig å fjerne jernboltene fra fjell, men vi ønsker at boltene blir kuttet av så nært fjell som mulig. Selve flattjerna må i alle fall bort.  

Rester av plast/metall

Dersom annet søppel ligger og slenger rundt signalet skal dette tas med fra lokasjonen. 

Hva er økonomien i det?

 Vi får betalt pr. punkt, og det er mange punkt, så summen blir høy......... Noe som gjør at vi kan fortsette den satsingen som allerede har. Nå er det straks løpere på vei til hovedløpet og O-landsleir i Nord Trøndelag.


Mvh

Svein Roar

O-gruppa
 


0 Kommentar

SG2020(21) - til meget pluss!

Postet av Birkenes IL - Orientering den 22. Jul 2021

Sørlandsgaloppen 2020(21) er over!

Jeg må begynne med å TAKKE alle de involverte fra Birkenes O-gruppe som var med. Uten deres innsats hadde vi ikke klart dette store løftet. En spesiell takk til Steinar Ånesland som tok på seg jobben med å vare ansvarlig for gjennomføring av starten. Det er to kritiske funksjoner som må være på plass i et O-løp på løpsdagen, og en av de er starten. Startprosedyren er viktig og når denne gjennomføres 100% etter alle kunstens regler, så får løperne en god opplevelse med seg ut i skogen. Det gjorde den under Steinar og O-gruppas sin kyndige ledelse.

Nybegynnerstarten på samlingsplass ble de første to dagene  bemannet av Ingeborg Ånesland, og hvor Guttorm Nyhus hadde de to siste dagene.
Hvorfor ikke bruke Sørladsgaloppen til å feier sin 40 års bryllupsdag!

Jo, det gjorde Bjørn og Anne-Kari. Dette står det umåtelig respekt av, både 40 år og prioriteringen av SG. 

Vi gratulerer dem så mye og bøyer oss i hatten!Selve Sørlandsgaloppen som ble gjennomført i år, var den som ble utsatt fra 2020 p.g.a pandemien. Det hersket stor spenning i hovedkomiteen(Hk) om det i det hele tatt kunne gjennomføres et arrangement i i år. Smittesituasjonen i Kristiansand og omegn var ikke den beste og det var lenge ekstra strenge lokale restriksjoner.

Vi i HK kunne heller ikke møtes fysisk og vi var prisgitt "Teams" plattformen. Noe som også gjør det utfordrende. Men vi besluttet i mars/april at vi skulle planlegge for 3 kohorter av 500 deltagere. Så kunne vi bare justere inn mot slutten. Det viste seg å være en god strategi, bortsett fra at vi ikke fikk lov til å ha 500 i kohorten men maks 200 ( i beregnet arrangører, det svaret vet vi fremdeles ikke). Så hvordan løste vi det?

Jo, vi tenkte først 4*200, og at det var det vi fikk lov til. Bare 800 løpere, men vi hadde neste 1500 løpere påmeldt!!!!. Så løsningen ble 2 arrangement først 4*200, så 4*200 til, da fikk alle påmeldte plass, men....

Nå ble starttiden utvidet og vi fikk problemer med spesielt torsdagen hvor første start opprinnelig var kl. 18, denne ble flytte frem til kl. 15.00 for å kunne få få de siste løperne ut ca. 19.30.


Jeg skal ikke si for mye om den programmeringsjobben som måtte gjøres i løpssystemet, i løpet av de siste dagene/nettene for å få dette til å virke, men det ble løst. Nevner bare temaer som kohorter/regioner/fylker/klubber/familier som måtte hensynas.


Ingen smitte ble avdekket, noe som viser at orientering med enkle tiltak lett kan gjennomføres på en forsvarlig måte.

Steinar fikk, p.g.a lang starttid en større utfordring! Startstedet skal flyttes fire ganger, noe som betyr at man må ha kontroll på logistikk/bemanning og tidsdisponering. Jeg er blitt fortalt at med den rutinerte gjengen fra Birkenes O-gruppe så var ikke det noe problem. Selv om det er veldig bratt og høyt opp fra Ravnedalen til start, og i tillegg så regnet det litt.......selvfølgelig.

Premieutdelingen som jeg har ansvar for (tillegg til alt annet) ble også gjennomført uten bruk av premiepall, siden vi aldri kunne klare å få alle vinnerne inn på arena samtidig. Den siste dagen er det sammenlagtpremiering, noe som skulle vise seg å bli både hyggelig og gøy!


Ingen kunne forstå hvordan vi skulle klare å få delt ut premiene, men det lot seg gjøre på følgende måte. Gode sammenlagtlister etter 3 løp, og "liveresultater" fra siste dags løp på mobil, så hadde man relativt god kontroll. Noe fleksibilitet måtte man utvise i de siste premiene i de største klassene, men med like premier fra plass fire, så var det bare å sørge for å ha nok av dem. Så alle fikk sin rettmessige premie, t.o.m plass 1-3 ( med ett unntak tror jeg).


Så alt i alt har vi fått bare positive tilbakemeldinger. Nå arbeider vi med å få alle endringer registret og fakturert. Så nå har jeg kjørt en hovedfakturering, så kommer det en tilleggsfakturering hvor vi har gått igjennom alle endringsskjemaer, eposter, faxer(nei, ikke det) og muntlige avtaler( huff og huff). Vi er snart ferdige med det og rekker det før ferien tar slutt. Det økonomiske resultatet bli bra, noen ekstrakostnader og ingen etteranmelding gjør at det blir noe mindre enn 2016, men bra blir det. 

Så da er det bare å ønske alle Birkenesinger god sommer videre og velkommen til en ny høstsesong.

Vi ønsker også Larvik OK lykke til med SG2022, hvor vi sikkert er veldig velkomne.

Noen er nevnt, men ingen er glemt. Dere gjør en fabelaktig god jobb!

Mvh

Svein Roar0 Kommentar

Nye treninger på Mollestad!

Postet av Birkenes IL - Orientering den 31. Mai 2021


Nå har Guttorm lagt ut to treningsløyper på på Vestre Mollestad kartet. 

Start og mål innerst på Monen der det var treningsløp treningsløp i fjor.

Vi anbefaler å sykle ut dit, veien går gjennom et par gårdstun så vi hensyn.

To løyper en A løype og ei kortere løype B. Postene henger ute til og med mandag 7/6.

Kartene kan lastes ned her


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline